OUR EDUCATIONAL PHILOSOPHY

We designed The Grove School to reflect what we believe is missing in preschool today‚Äďa true balance between education and fun.

Inside

We hold our school to the highest safety, cleanliness and maintenance standards. The building is accessible via a single-entry security system with keypad access. There's daily sign in and out for each child. And we follow strict parent/guardian identification procedures. We also regularly inspect our building and playground to ensure that your child is safe and secure with us.

Outside

We designed our playground to appeal to your child’s boundless curiosity. There’s a greenhouse and raised beds for growing flowers and vegetables. Outdoor instruments like drums and marimbas for creating an imaginary band. A stage for putting on plays. And sand and shallow water areas for digging and making sand castles. All of our outdoor activities balance teacher-led instruction with plenty of free play.

Safety

The Grove School's building was deliberately redesigned to foster increased learning while being environmentally conscious. We use natural light wherever possible, which improves concentration and conserves energy. Recycled rubber flooring, sustainably harvested materials and low-VOC paint make the school a healthy place to learn while reducing our impact on the planet. We also filter both the air and water.